Târgu Neamț este mai mult decât un orașel mic din Moldova. Este locul în care revii cu drag an de an, unde te relaxezi, te odihnești și te bucuri de ospitalitatea moldovenească, dar și de bucătăria cu preparate tradiționale apetisante.
Aici strămoșii noștri au dus lupte grele pentru istoria neamului românesc, atât în perioada medievală cât și în cele 2 războaie mondiale. Dacă oamenii locului nu ar fi fost atât de curajoși, poate România ar fi arătat foarte diferit astăzi.
Aici Ion Creangă, Mihai Eminescu, Veronica Micle, Mihail Sadoveanu, Alexandru Vlahuță și alte nume mari ale culturii românești și-au petrecut momente importante ale vieții. Cele mai vizitate așezăminte monahale din Nordul Moldovei se află în imediata vecinatate a orașului, la doar câțiva kilometri, ce pot fi parcurși cu mașina proprie, cu mijloacele de transport local, cu bicicleta sau chiar pe jos. Mânăstiri ca Neamț, Secu, Sihăstria, Agapia și Văratec primesc an de an pe porțile lor numeroși vizitatori. Lor li se adaugă numeroase schituri și biserici pitorești.
Orașul este vegheat de la înălțimea Culmii Pleșului de bătrâna Cetate Neamț, dar și de monumentul ridicat în cinstea vânătorilor de munte. Ozana lui Creangă este aici. Codrii de Arama ai lui Eminescu sunt aici. Dumbrava minunata a lui Sadoveanu este aici. Rezervația de zimbri Dragoș Vodă este de asemenea aici, unul din puținele locuri din România unde mai poate fi admirat animalul totem al Moldovei, cândva la un pas de dispariție.
Locurile acestea sunt binecuvantate, încărcate de istorie și însemnatate culturală. Și sunt atât de multe, încât la finalul concediului, singurul lucru pe care îl vei regreta este că nu ai avut mai mult timp la dispoziție, să vezi tot ce ți-ai propus.